Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Fogadóiroda Tovább

Kredited: 0  |  Találati arányod: 0%

Gyorsbillentyűk aktiválva

Hírek 2011. május 10. svc 23 hozzászólás 5454 olvasás

Gyorsbillentyűk aktiválva

Kedves játékostársaim!

Fejlődésre éhes új nemzedék segítése céljából elkészítettem egy korántsem teljeskörű program leírást. A három programnál létezik szebb, többcélúbb és több nyelven elérhető program is, de ezek a programok tökéletesen és hibamentesen működnek a mostanság egyre népszerűbb Win7 rendszerén is, valamint kettő ezek közül beállítható állandóra, így az esetleges feledékenységünk esetén sem kell kitabolnod a játékból és nem ér meglepetés az első ganknél sem. A programokból kettőt magam használok, a harmadikbéli tudásomat pedig egyik klántársam segítségével hoztam napi szintre. Nos ha még nem derült ki számondra, akkor elárulom, a három program a DotA elnevezésű Warcraft III mod teljesebb használatához segít minket (igen, téged is!) hozzá.

Íme a programok:

Customkeys.txt | Letöltés

Nos ezt a kisméretű segítőt nem is szabadna programnak hívnom, mivel mindösszesen egy txt-fájlról van szó. Ez a kis fájl a Warcraft III beépített progjamját kezeli, amennyiben a beállításoknál engedélyezésre került. Fontos megjegyeznem, hogy ezt játék közben nem változtathatod meg, de minden hős/creep összes képességét átalakítja és könnyen használhatóvá teszi egyszeri 5 perces munkával. Ez a kis segítség a hősők használatát könnyíti meg számunka azáltal, hogy az egyes hősők képességeit saját szánk íze szerint alakíthatjuk, konfigurálhatjuk. Én a legnépszerűbb és számomra legkönnyebb általános beállítást használom, de természetesen mindenki úgy állítok be magának, ahogyan legjobban kézre esik.

Nálam az "attack" az "A" billentyű, a "stop" az "S", a "hold" mivel viszonylag ritkán használom és amúgyis útban van maradt a "H" billentyűn. Nos eddig semmi újdonság, ez a warcraft3-ban is így van alapbeállításként. A trükk most következik, minden hős első "skill"-je "Q" betüre került, a második "W"-re, harmadik "E"-re és végül az ultimate képesség a "R" billentyű lenyomásával aktizálható (nálam). Ezen felül beállíthatunk még a 2 speciális képességre is alternatívákat, ez főleg a több billentyűt igénylő hősők esetében fontos (itt gondoljunk elsődlegesen olyan hősőkre, mint Puck, Spectre, Ezalor), de a beállításának kihagyása hidd el igencsak idegesítő, főleg hogy a megváltoztatására a játék befejeztéig nem lesz módod. Egy fontos hátrányára még fel kell hívnom a figyelmedet, ez az új és régi hősök képességeinek megjelenésél, valamint átdolgozásánál új txt fájlt kell készítened. Ezért ajánlott minden új map kijövetele után újra végigcsinálnod ezt a procedúrát.

A txt elkészítésére létezik egy honlap, hogy ne eggyesével kelljen beállítani mindent egy hatalmas szövegfájlban. http://www.drjones.dk/customkeys/generator.php

Az oldalon a fülek megnyitásával tudunk választani, az általános irányítások (Patterns), hősök/creepek (Heroes/Creeps) és akár a shoppok (Shops) billentyűbeállításai között. Én kevés hősnél módosítottam az általános billentyűkombinációt, de neked lehetőséged van ezt bármelyiknél megtenni, természetesen az általános beállítások is tökéletesen alkalmasak a játékra. A scriptnek egyébként egy elég használható Invoker alapbeállítása van. Ha mindent beállítottunk csak annyi dolgod van, hogy a "Generate" gombra kattintasz és az azonnal letöltésre kínált fájt bemásolod a Warcraft III mappájába. Ne felejtsd el ezek után a Warcraft elindítása után az "Options" fülnél engedélyezni a használatát. Ezzel beállítottuk a hősök mindennemű használatát segítő scriptet. De mi a helyzet az itemekkel? Nos erre a problémára a második program (igen ez már tényleg program) nyújt segítséget.

Warkey++ v6.4 | Letöltés

Nos ez a kis program igazi kis multifunkciós robotgép a DotA világában. Az itemeken kívül alkalmas makrók és különböző szövegek gyors beillesztésére a chatboxban. Elösször beszéljünk a hüvelygom... ühh, úgy értem az "Item" használati képességéről. Lehetőséget ad a 6 darab itemslot (tárgyhely) manuális beállítására, de tartalmaz előre beépített beállításokat is, például a "Alt+QWEASD" elég népszerű, több külföldi sztár játékosnál is (Misery is ezt a beállítást használja példának okáért). Macrot személy szerint nem használok, de lehetőség van például előre be"shiftelt" "skill" használatra is. Beállíthatod péládul a Earthshakernek a Dagger+Ulti+Totem+Fissure képességeket akár egyetlen gombleütésre, és az minden esetben ebben a sorrendben fog bekövezkezni a külön beállított gomb lenyomásakor (természetesen a siker esélyét nagyban megnöveli, ha ténylegesen ki is választod Earthshakert).

Ezen felül még van egy funkciója a kis mindenesnek - ez minden troll kedvene, így az enyém is - beállíthatunk öt általunk kiválasztott mondatot (tényleg bármit) és azt "Alt+0,9,8,7,6" lenyomásakor a chatbe automatikusan beillesztődik. A programot érdemes beállítani Windows inditásakori automatikus indításra valamint tray-b való elhelyezésére, így gyakorlatilag be sem kell kapcsolni soha. Amióta használom még csak le sem fagyott, egyszer sem. Egy kis problémájára viszont felhívom a figyelmedet, ez egy aprócska, de zavaró kis gond. Mivel a program maga kínai, így nem marahatott ki belőle az idétlen kínai reklám, minden indításkor megnyit egy IE-t (InternetError) és kis random reklámot dob ki, de ezt csak egyszeri alkalommal teszi és azt is indításkor, így nem túlzottan zavaró.

 

A harmadik és utolsó programunkat csak a magyar DotA közösségben kapott érdemtelenül sok felhasználót, de ígéretemhez híven erröl is kaptok tájékoztatást.

Dotakeys | Letöltés

Egy hasznát mégis látom a programnak, amíg nem jön ki a legújjabb customkeys, (ami általában 6-12h az új map megjelenésétől számítva), nem kell a jól megszokott billentyűzet kiosztásunktól megválnunk. Ez a program képes a fent említett két program minden előnyét magáévá tenni, azaz mind megfelelő "skill" és "item" kiosztásról gondoskodik, képes makrót kezelni és szöveget beilleszteni a chatbe. Létezik hozzá automatizmus, ahol csak a hős rövidítését kell beírnod és a program mindent elvégez magától, valamint van lehetőség manuális beállításokra is. Túlságosan elítélem ezt a programot, hiszen mident tud, amit a másik kettő, ráadásul csak egy dolgot kell beállítanunk.

De, igen most jön a DE! Én is ezt használtam addig, amíg egyszercsak elegem lett az idegsítő és kifejezetten zavaró hátrányaiból, amelyek szerencsére nem mindenkinél, de elég sokaknál jelentkezik. Első és talán legzavaróbb problémája a gyakori lefagyás, általában játék közben természetesen épp team-fightban  veszed csak észre, hogy a program leállt és ki tabolást igényel az újraindításhoz. Ami mondjuk ki nyugodtan; pubban még belefér, de CW-n aligha. A másik nem elhanyagolható problémája az a Win7-el való kapcsolata, ugyanis ilyen nincs. Kedves olvasó, most pár társad aki szintén ezt olvassa biztosan felhördül, hiszen nekik megy és ne mondjon ez a hülye ekkora égbekiálltó baromságot, de kérlek ne ítéld el őket, mert az író valószínűleg a saját tapasztalataiból beszél és neki bizony nem kis fejfájást okozott az annak idején.

Nem tudod most mit gondolj a fent említett programokról? A könnyebb döntés meghozása érdekében készítettem számodra egy pro-contra táblázatot, íme:

Customkeys+Warkey++

Pro:

- Nem kell minden játék előtt elindítani.
- Nem kell minden játék előtt beállítani.
- Nem fagy le.
- Nem tiltja használatát semmilyen Lan (nem mintha lenne ilyen MO-n).
- A programkettős minden szükséges feladatot ellát.
- Csak egyszeri beállítást igényel.

Contra:

- Ha valamit rosszul állítottál be, akkor a megkezdett gamet úgy kell lejátszanod (itemre nem vonatkozik).

Dotakeys

Pro:

- Egy program kezeli azokat a funkciókat amire a másik kettő képes (All-in-one).

Contra:

- Minden játék előtt el kell indítani.
- Minden játék előtt be kell állítani.
- Gyakran lefagy.
- Nem Win7 kompatibilis (szubjektív vélemény, van akinek megy, de nem egyedi eset).

Írta: Sammy

Te használsz bármilyen programot a hotkeyekhez?
Igen
svc _Cyberombre Balo_aka_But__t_me
GuardianAngel. Dancients__Crx Mortium
Noszferatu _SammY_ infyxi
illusioN Duplacsiga sg
Miner Zamorak reindeer
Akke__ nbk cassedi
Black_ SAYANFIGHTER skymanka
Nem
KaHu D0UBL3D Guerilla
Mad_tarkan_dogs
Talán
Wickedoff Creagan
avatar #23
_SammY_ 2013. február 23. 1000 hozzászólás 360.
Válasz Laci0911 #22. hozzászólására
Szia Sg! Nekem egy problémám lenne amit szerintem te tudnál orvosolni és nagyon meg is köszönném! Szval Warkeyt letöltöttem megnáztem kb 4 tutorial vidot és midnengyiket ugyanugy követtem lépésröl lépésre. Végén Save to CustomKeys.txt-re mentem és elmentette automatán a mappába! Elinditottam a játékot és minden ment. Kivéve hogy kb semmit nem csinált meg a Bindböl! Semmit nem állitott be! Probáltam azt is hogy kitrölöm a régieket és csak azt hagyom bent de ugy sem müködött maradt a régi keyBind! Mi a teendő? Ha Sg-n kivül más is tudja a választ akkor légyszives irja le! Köszönöm előre is a válaszokat!! :D
2 éves poszt miatt kérdezel!!! inkább küldök dota2 keyt csak hagyjukmár!
Moderálva by Noszi. xD
avatar #22
Laci0911 2013. február 23. 1 hozzászólás 21058.
Válasz sg #18. hozzászólására
használjatok autowarkeyt, soha semmi bajom nemvolt vele, egyszer sem fagyott le meg semmi. 1x beállitod a gombokat, azt soha tobbet nemkell elinditani/állitgatni. magátol megy
Szia Sg! Nekem egy problémám lenne amit szerintem te tudnál orvosolni és nagyon meg is köszönném! Szval Warkeyt letöltöttem megnáztem kb 4 tutorial vidot és midnengyiket ugyanugy követtem lépésröl lépésre. Végén Save to CustomKeys.txt-re mentem és elmentette automatán a mappába! Elinditottam a játékot és minden ment. Kivéve hogy kb semmit nem csinált meg a Bindböl! Semmit nem állitott be! Probáltam azt is hogy kitrölöm a régieket és csak azt hagyom bent de ugy sem müködött maradt a régi keyBind! Mi a teendő? Ha Sg-n kivül más is tudja a választ akkor légyszives irja le! Köszönöm előre is a válaszokat!! :D
avatar #21
Snow 2011. május 15. 1 hozzászólás 17866.
Dk-hoz még annyit, hogy ha win7-ed van, akkor "run as administrator"(futtatás rendszergazdaként) és működni fog.
avatar #20
494134 2011. május 14. 3 hozzászólás 14691.
Esetleg érdemes megemlíteni a DotaToolKit-et by Crisgon. Elég profi kis progi, főleg invoker usereknek hasznos : )
avatar #19
Válasz _SammY_ #17. hozzászólására
Válasz Crendox #14. hozzászólására
win7ben ez előforduló probléma, én is ezért cseréltem le, megoldása: használj warkeyt az nem kapcsol ki, és még többet is tud, amugy az nem a customkeys amit használsz hanem annak a kiegészítő item sriptjét csak hogy tudj rá hivatkozni hogyha baj van.

Válasz fubuthepuppet #15. hozzászólására
a jobb és bal oldani windows gombokat tiltja le ingame.
xp :D
és am azóta ilyen h volt frissítés 2.2 re asszem...
avatar #18
sg 2011. május 11. 34 hozzászólás 5124.
használjatok autowarkeyt, soha semmi bajom nemvolt vele, egyszer sem fagyott le meg semmi. 1x beállitod a gombokat, azt soha tobbet nemkell elinditani/állitgatni. magátol megy
"Én ismerem a kani adminokat személyesen is" by Black
avatar #17
_SammY_ 2011. május 11. 1000 hozzászólás 360.
Válasz Dancients__Crx #14. hozzászólására
én coustomkeyssel tolom, de van 1 olyan idegesítő szokása, h magától kikapcsol, minden figyelmeztetés, és hang nélkül. ilyenkor van h csapkodom az item gombját, és értetlenül nézem mirét nem csinál semmit. (érdekes h csak az itemek nem működnek ilyenkor, a skillek igen) ezt elkerülendő, folyamatosan nyomogatom (má reflexszerüen) az f5 öt meg az f6 ot (f5 script kikapcs, f6 scripft on), hogy mindig menjen.
ilyen jelentkezett e valakinél, és tud e rá vki megoldást?

én speciel ezt a hibát leszámítva kurva elégedett vagyok ezzel
Válasz Crendox #14. hozzászólására
win7ben ez előforduló probléma, én is ezért cseréltem le, megoldása: használj warkeyt az nem kapcsol ki, és még többet is tud, amugy az nem a customkeys amit használsz hanem annak a kiegészítő item sriptjét csak hogy tudj rá hivatkozni hogyha baj van.

Válasz fubuthepuppet #15. hozzászólására
a jobb és bal oldani windows gombokat tiltja le ingame.
Moderálva by Noszi. xD
avatar #16
_SammY_ 2011. május 11. 1000 hozzászólás 360.
Válasz fubuthepuppet #15. hozzászólására
Warkeyst használok már kb. 1 éve és megvagyok vele elégedve. Csak azt nem tom hogy mi az shield left,right.
a jobb és bal oldani windows gombokat tiltja le ingame.
Moderálva by Noszi. xD
avatar #15
Warkeyst használok már kb. 1 éve és megvagyok vele elégedve. Csak azt nem tom hogy mi az shield left,right.
avatar #14
én coustomkeyssel tolom, de van 1 olyan idegesítő szokása, h magától kikapcsol, minden figyelmeztetés, és hang nélkül. ilyenkor van h csapkodom az item gombját, és értetlenül nézem mirét nem csinál semmit. (érdekes h csak az itemek nem működnek ilyenkor, a skillek igen) ezt elkerülendő, folyamatosan nyomogatom (má reflexszerüen) az f5 öt meg az f6 ot (f5 script kikapcs, f6 scripft on), hogy mindig menjen.
ilyen jelentkezett e valakinél, és tud e rá vki megoldást?

én speciel ezt a hibát leszámítva kurva elégedett vagyok ezzel
avatar #13
_SammY_ 2011. május 11. 1000 hozzászólás 360.
Válasz Noszferatu #12. hozzászólására
Én is DKt használtam és néha befosott altabnál, w7/64bit alatt!
Nos az általam használt két program bárki igényét képes kielégíteni és nem kell újraindítgatni, beállítani őket, Nos %ot nem kapok értükugyhogy azt használtok ami jól esik, de ma ez a két legjobb, bár nem mindenkinek, de a nagy többségnek tökéletes
Moderálva by Noszi. xD
avatar #12
Én is DKt használtam és néha befosott altabnál, w7/64bit alatt!
Moderálva...
avatar #11
Creagan 2011. május 11. 197 hozzászólás 1740.
Válasz astor #10. hozzászólására
Dotakeys saját tapasztalatok:
dotakeysnél engem is az idegesít, hogy alt tabolás után nem működik és újra kell indítani. viszont nálam nem kell minden játék előtt beállítani
Nekem Alt+Tabra nem szokott bekrepálni, érdekes
géesponthu
avatar #10
astor 2011. május 11. 2510 hozzászólás 99.
Dotakeys saját tapasztalatok:
dotakeysnél engem is az idegesít, hogy alt tabolás után nem működik és újra kell indítani. viszont nálam nem kell minden játék előtt beállítani
avatar #9
cassedi 2011. május 10. 96 hozzászólás 2909.
jofele ismertetö. gj.
amugy enis a dotakeyst hasznalom. eddig soha nem volt vele problemam bar en skilleket nem szoktam atbindelni csak itemeket. warkeys meg elegfaszanak tünik majd ha lesz sok szabadidöm letesztelem.
zero conscience.
avatar #8
_SammY_ 2011. május 10. 1000 hozzászólás 360.
Válasz SAYANFIGHTER #6. hozzászólására
Én azt szeretném megkérdezni, hogy az inventorykat nem szükséges beállitani? Vagy az jó úgy ahogy van alapból a numpadra beálitva? Meg még azt, hogy a shopokban 4x3 db item van akor azt hogyan állitják be, mert zt irtad, hogy az ALT+ QWEASD-re van állitve de az csak 6 itemet takar. Vagy nem igazán értem. :D
A segítséget előre is köszi, a többi része szerintem érthető és nagyon köszi! :)
Amit én leírtam azok a hős meglévő itemeit használják, de a customkeysnél van lehetőség beállítani a taverneknél az itemeket külön. Ez persze csak a megvásárlásukra vonatkozik nem a használatukra. Sokak szeretik be"bind"-elni a TP tekercset vagy observer wardokat hogyha gyorsan szeretnének bevásárolna.
Moderálva by Noszi. xD
avatar #7
Creagan 2011. május 10. 197 hozzászólás 1740.
Válasz sg #3. hozzászólására
de en nem ezt a warkeyt hasznalom. nekem mas van. autowarkey. creagen en meg kb 1 éve beállitottam,es azota hozza se nyultam, elsem kekll inditani, magától megy amikor elinditod a war3at
Te egy igazi hős vagy :D
géesponthu
avatar #6
Én azt szeretném megkérdezni, hogy az inventorykat nem szükséges beállitani? Vagy az jó úgy ahogy van alapból a numpadra beálitva? Meg még azt, hogy a shopokban 4x3 db item van akor azt hogyan állitják be, mert zt irtad, hogy az ALT+ QWEASD-re van állitve de az csak 6 itemet takar. Vagy nem igazán értem. :D
A segítséget előre is köszi, a többi része szerintem érthető és nagyon köszi! :)
avatar #5
nbk 2011. május 10. 72 hozzászólás 3424.
Válasz Creagan #2. hozzászólására
Nekem a Dotakeys vált be legjobban, utóbbi pár hónapban egyszer sem fagyott le. A beállítása pedig minden game elején összesen 6 gomb lenyomásával lehetséges.
Nekem se fagyott le eddig egyszer se.

Es nemkell ujrainditani minden game elott, hanem csak a hos roviditeset kell beirni.
avatar #4
svc 2011. május 10. 699 hozzászólás 534.
A későbbiekben az Ismertetők között is megtaláljátok majd!
avatar #3
sg 2011. május 10. 34 hozzászólás 5124.
de en nem ezt a warkeyt hasznalom. nekem mas van. autowarkey. creagen en meg kb 1 éve beállitottam,es azota hozza se nyultam, elsem kekll inditani, magától megy amikor elinditod a war3at
"Én ismerem a kani adminokat személyesen is" by Black
avatar #2
Creagan 2011. május 10. 197 hozzászólás 1740.
Nekem a Dotakeys vált be legjobban, utóbbi pár hónapban egyszer sem fagyott le. A beállítása pedig minden game elején összesen 6 gomb lenyomásával lehetséges.
géesponthu
avatar #1
sg 2011. május 10. 34 hozzászólás 5124.
warkeys da best
"Én ismerem a kani adminokat személyesen is" by Black
Twitter Steam Youtube Chat RSS